sâmbătă, 17 martie 2012

Membrii familiei lui Osama bin Laden, arestati preventiv in Pakistan

stirileprotv.ro Membri ai familiei lui Osama bin Laden, intre care vaduva sa yemenita, au fost plasati in arest preventiv pana la 26 martie de un tribunal pakistanez, a anuntat avocatul acestora sambata.

Amal Abdulfattah, cea mai tanara dintre vaduvele lui bin Laden, se afla in casa in care liderul Al-Qaida a fost ucis anul trecut de un comando american in Pakistan.

"Dupa o audiere preliminara, judecatorul a plasat-o pe Adulfattah si pei cei cinci copii ai sai in detentie preventiva pana la 26 martie", a declarat pentru AFP Mohamed Aamir care o va reprezenta pe Abdulfattah in acest caz.

El a declarat ca va cere acces la clienta sa, care este arestata la domiciliu in Pakistan din mai 2011, si va solicita o copie a primului raport de ancheta. Ea este inculpata pentru intrare ilegala in tara.

"Voi cere, de asemenea, judecatorului sa ii permita fratelui lui Abdulfattah sa o vada inainte de urmatoarea audiere din 26 martie", a adaugat el.

La 2 mai 2011, un comando al unitatii de elita Navy Seals a fost transferat cu elicopterul in cursul noptii pana in Abbottabad, un oras-garnizoana situata la doua ore de mers cu masina de Islamabad, unde i-a ucis pe Osama bin Laden, pe unul dintre fiii adulti ai acestuia si pe doi dintre mesagerii lui. Amal Abdulfattah a fost ranita.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu