joi, 1 martie 2012

Clujul a primit sfaturi nemtesti pentru a obtine titlul Capitala Culturala Europena

stirileprotv.ro Expertul german Hanns-Dietrich Schmidt, cel care a promovat regiunea Essen-Ruhr pentru a deveni Capitala Culturala in 2010, a venit la Cluj pentru a incuraja candidatura orasului la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2020.

Hanns-Dietrich Schmidt, coordonatorul proiectului Capitala Culturala Europeana a regiunii Essen-Ruhr in 2010 si le-a oferit reprezentantilor municipalitatii cateva sfaturi utile. „Candidatura municipiului Cluj-Napoca este este o optiune foarte interesanta si cu foarte mult potential. Sa devii Capitala Culturala Europeana este un dar din Rai si un succes care va schimba orasul definitiv. Acesta este un proiect la intregului oras nu numai al clasei politice sau administrative ci a fiecarui clujean in parte”, a spus Schmidt.

Tot el ne-a atentionat ca o astfel de candidatura inseamna ca orasul e in bataia pustii tot timpul. „In aceasta etapa este nevoie sa aveti o foarte buna structura si concept pentru a arata Europei de ce Clujul este potrivit pentru a fi o Capitala Culturala Europeana. Veti avea mai multi vizitatori, noi am avut o crestere de 15% pe an in ceea ce priveste turismul cand eram in aceeasi perioada”. Fiind pentru prima data la Cluj, Schimdt s-a aratat incantat de ceea ce-a vazut in orasul nostru. „Sunt pentru prima data in Cluj, am facut un mic tur al orasului si am observant ca orasul nu este doar un oras interesant, dar este si un mediu foarte bun pentru afaceri”, a conchis expertul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu