joi, 5 aprilie 2012

Surse: Laszlo Borbely este pregatit sa demisioneze daca ii va cere premierul Ungureanu

stirileprotv.ro Surse oficiale citate de Mediafax au declarat ca Laszlo Borbely este pregatit sa demisioneze din postul de ministru al Mediului in cazul in care premierul Mihai Razvan Ungureanu ii va solicita imperativ sa recurga la un astfel de gest.

"Borbely este pregatit sa isi depuna mandatul de ministru daca i se va solicita acest lucru. Aceasta este practic intentia cu care a venit la Guvern, la intalnirea cu premierul Ungureanu", au declarat pentru sursele citate de Mediafax.

Joi, la ora 11.00, ministrul Mediului Laszlo Borbely se afla in intalnirea convocata de seful Guvernului si discuta despre acuzatiile DNA. El a fost convocat de miercuri seara de seful Guvernului, la o discutie pe aceasta tema, a precizat anterior purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Surse oficiale au declarat ulterior ca premierul Ungureanu a discutat, miercuri seara, la telefon cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely, aflat inca pe aeroportul din Cluj-Napoca, cei doi convenind sa se intalneasca in cursul zilei de joi pentru a discuta despre acuzatiile DNA, avand in vedere ora tarzie la care ministrul va pleca din Cluj.

Potrivit surselor, in discutia avuta cu seful Guvernului, Borbely ar fi spus ca vrea sa studieze dosarul care i-a fost intocmit pentru a afla acuzatiile formulate de Directia Nationala Anticoruptie si abia dupa aceea sa aiba o intalnire cu primul-ministru. "In final, premierul si ministrul au convenit ca intrevederea sa aiba loc in cursul zilei de joi", au aratat sursele citate.

De asemenea, la Cluj-Napoca, Borbely s-a intalnit cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru o scurta discutie la sediul Prezidiului UDMR din localitate, la finalul careia cei doi au refuzat sa faca declaratii. Anterior convocarii lui Borbely la Palatul Victoria, premierul Ungureanu a discutat atat cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cat si cu vicepremierul Marko Bela.

DNA a sesizat procurorul general sa solicite Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii de urmarire penale fata de Borbely Laszlo, deputat si ministru al Mediului, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu