joi, 19 aprilie 2012

Hala de microproductie climatizata

Intr-un sistem economic care intelege ca dezvoltarea macro incepe si se sustine cu activitatile independente pe care antreprenorii le pun pe picioare in scopul bunastarii acestora si implicit a angajatilor pe care ii aduc in sistemele de microproductie pe care le administreaza, este important ca pentru cei care insereaza in economie acest tip de activitati sa existe si un sprijin concret in ceea ce priveste modul in care se poate organiza intr-o maniera optima un spatiu de lucru.

Nu este suficienta disponibilitatea unor sume de bani pentru pornirea activitatii, ci mai degraba modul in care ele sunt investite pentru construirea si utilarea spatiului de lucru in care angajatii isi vor desfasura activitatea. Un mediu de lucru adaptat conditiilor specifice fiecarei activitati, care va putea oferi angajatului climatul normal pentru punerea in valoare a capacitatilor sale productive, echivaleaza cert cu o productie numeroasa valoric, de foarte buna calitate si pe cale de consecinta si cu venituri vizibile in buzunarele ambilor participanti din sistem: angajatorul si angajatul.

Doi dintre factorii indispensabili pentru asigurarea unui mediu optim de productie sunt iluminarea si temperatura interioara. In functie de proiectul halei de lucru, iluminarea se va putea face in buna parte in regim natural, prin plasarea unui numar suficient de ferestre a caror dimensiune poate asigura pe timpul zilei o iluminare adecvata, desigur completata cu iluminarea artificiala complementara si eventual dispunsa local in dreptul punctelor de lucru atunci cand este necesar. Pentru mentinerea temperaturii interioare la un nivel optim se vor asigura sisteme de incalzire si racire a aerului care vor functiona fara exceptie de fiecare data cand va fi necesar.

De regula productia este afectata in special in timpul verii, cand temperaturile exterioare depasesc valori greu de suportat, iar interiorul halei devine un adevarat cuptor. Inca de la conceperea proiectului pentru spatiul de lucru se vor aloca locatii precise pentru instalarea de aparate de aer conditionat, care vor fi in asa mod alese incat in totalitatea lor sa poata faca fata cerintelor concrete de productie.

Simpla ventilatie naturala nu poate asigura un mediu ambiental optim angajatilor, mai mult pot aparea situatii in care aerul cald din exterior sa aduca mai multa umezeala in interiorul halei, sau curentul produs sa dauneze sanatatii celor care lucreaza. De aceea prin inchiderea corespunzatoare a spatiului, pastrarea unor zone special create pentru aport de aer proaspat si instalarea de aparate de aer conditionat, se va intregi mediul ambiental normal pentru activitatile lucrative din hala de productie.

In situatia in care detineti o hala pentru productie, pe care ati cumparat-o si care nu a fost niciodata dotata cu vreun sistem de climatizare cu aparate de aer conditionat, este necesara efectuarea unui mic studiu al tipului de activitate care se presteaza, prin estimarea cantitatii de caldura care este emisa atat de utilajele aflate in functiune, cat si de numarul de persoane care lucreaza intr-un schimb. De asemenea se vor lua in calcul numarul de ferestre si pereti exteriori ai halei care sunt expuse ca elemente directe in bataia radiatiei solare.

Toate aceste detalii extrem de importante vor fi adunate de catre un reprezentant tehnic al firmei de la care doriti sa solicitati instalarea acestor aparate de aer conditionat, pentru a putea determina cu precizie numarul de echipamente necesare si capacitatea lor exprimata in BTU, in scopul obtinerii unei temperaturi ambientale de lucru cat mai potrivite scopului propus.

In cazul nerespectarii acestor proceduri premergatoare etapei de instalare si initierea unei actiuni pe cont propriu, se creaza premisele unei lucrari care in momentul de punere in functiune a bateriei de aparate de aer conditionat, nu va avea efectul dorit, in schimb costurile suplimentare de readucere in parametri se vor resimti pe masura.


aparate de aer conditionat, aparate de aer conditionat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu