sâmbătă, 19 mai 2012

Foloseste eficient tehnologia in gospodaria ta

Desi pare atipic cu mersul societatii, desi unii ar putea chiar sa zambeasca in coltul gurii atunci cand vor auzi ca intentionezi sa te retragi la tara, sa mergi descult prin curte si sa iti cumperi chiar un teren pe care sa ridici o mica ferma, realitatea este din ce in ce mai aspra si pentru multi dintre noi revenirea la locul natal, in curtea casei parintesti, sau chiar cumpararea unui teren departe de vuietul societatii moderne, este un aspect care devine atat de plauzibil si foarte realizabil in acesti ani.

De cand nu ai mai mancat o rosie rupta chiar din vrejul din curte, sau de cand nu ai mai mancat un ou luat direct din cuibarul gainilor din curtea ta? Este probabil o intrebare pe care toti nu o vom putea onora cu un raspuns care sa aiba un numar de ani format dintr-o singura cifra. Si toate acestea doar pentru simplul fapt ca ne-am lasat cu totii dusi de valul unei globalizari tot mai incruntate si mai ridicole ca si tel in vietile noastre, atrasi intr-un marasm din care tu te-ai hotarat sa iesi.

Daca tot ai luat aceasta decizie si daca tot te afli pe acest drum, atunci este util pentru tine sa te informezi si sa iti iei toate masurile de prevedere pentru a incepe cu dreptul noua ta viata, dincolo de betoanele imbracate in sticla stralucitoare si atat de rece. Daca pentru viitoarea ta locuinta te-ai asigurat ca ai ales cea mai buna solutie, trebuie sa ai aceiasi abordare si pentru modul in care iti vei putea asigura sursa principala de hrana pe care o poti produce singur. Putine dintre produsele necesare hranei le vei mai cumpara de la magazin, insa cele de baza le poti avea chiar in curtea ta, de la legume si fructe, pana la sursa de proteine provenita din carnea animalelor pe care le vei creste si ingriji.

O mica ferma proprie, implica ceva munca si o investitie minima pentru a putea functiona in conditii optime de igiena. Astfel te vei asigura inca de la inceput cum vei face alimentarea cu apa a zonelor in care vor creste animalele si in paralel cum vei asigura eliminarea apelor uzate din ferma ta.

Cea mai la indemana solutie de alimentare cu apa este prin utilizarea unui put care va fi dotat cu o pompa hidrofor, utila in special pentru situatia in care vrei sa ridici apa la un nivel superior putului de captare a apei. In general aceste pompe de apa, sunt suficiente pentru a asigura chiar si alimentarea locuintei, asta daca nu ai in vedere forarea unui put separat si amplasare altei pompe apa. Solutia utilizarii de pompe submersibile este cea mai des agreata in toate gospodariile care isi asigura in mod individual apa menajera sau de consum, datorita faptului ca majoritatea regiunilor tarii detin importante surse de apa subterana.

Pentru partea fermei in care vei creste animale, vei acorda o atentie speciala modului in care vei face deversarile de ape uzate care in mod inevitabil se vor produce prin curatenia acestei zone. Pe langa deseurile animaliere organice vor exista si o serie de alte deseuri fibroase, care odata purtate de apa vor ajunge in condutele de canalizare, existand posibilitatea infundarii acestora. Solutia optima este de a utiliza o pompa cu tocator, care va marunti eficient toate aceste deseuri si astfel fluidul va trece rapid spre zona de evacuare a apelor uzate.

Daca te afli in situatia de a nu detine suficiente informatii despre aceste dispozitive, poti afla mai multe solicitand o consultanta de specialitate, dupa care vei putea cauta cu ajutorul internetului cele mai optime variante de pompe submersibile ieftine sau de hidrofoare ieftine pe care le vei achizitiona pentru inceperea unei noi etape in viata ta la tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu